Неосяжні розміри

Необъятные размеры

Величезне народногосподарське значення мають збільшення термінів служби підземних труб та кабелів та боротьба з корозією. Умови корозійності труб із різних матеріалів також впливають на їхнє розміщення у профілі вулиць.

Характерною особливістю життя радянського міста є комплексність, гармонійність розвитку всіх складових елементів у взаємному зв’язку із плануванням та забудовою. Підземні мережі в наших містах є досі відсталою ділянкою міського господарства. Перед містобудівниками стоїть серйозне завдання подолати це відставання та забезпечити подальший максимальний розвиток підземних інженерних споруд.

Неосяжні розміри нашої Батьківщини визначають виняткове різноманіття містобудівних умов (кліматичних, ґрунтових та ін.).

Однак за всієї різноманітності місцевих умов є все ж таки деякі основні технологічні та будівельні вимоги, які є спільними для всіх випадків радянського містобудування.

У цій роботі ми зупинилися лише на основних технічних питаннях у галузі підземного господарства.
Впровадження нової техніки за величезних обсягів житлового будівництва забезпечує введення в експлуатацію будівель через 6-7 місяців після початку будівництва. До початку будівництва мають бути підготовлені всі комунікації, вироблено чітку плановість у роботах з реконструкції існуючих дорожніх покриттів з одночасною реконструкцією підземних мереж. Цілком неприпустиме ще зустрічається на практиці залишення під новими асфальтобетонними дорожніми покриттями різних мереж, часто дефектних, що створюють величезні труднощі в подальшій експлуатації.

Необхідно видання технічних умов на прокладання підземних мереж, достатніх для розробки на їх основі правил щодо окремих міст, в яких повинні знайти відображення всі місцеві умови. Все це потребує серйозної організаційної роботи з боку органів комунального господарства та управлінь у справах архітектури.

Comments are closed.