Склад підземного господарства

Состав подземного хозяйства

Політика Партії та Уряду, спрямована на усіляке покращення житлових умов радянських людей, визначає подальше все зростаюче будівництво житла, пов’язаного з ними установ та інженерних мереж. Виникають нові міста та робочі селища. У старих містах ростуть нові житлові райони, що за характером благоустрою та забудови перевершують колишні центральні частини цих міст.

Змінився планування житлових районів. Як найбільше (доцільна визначилася форма членування житлових районів на групи кварталів, що займають територію 40-60 га.).

Розмір кварталів у районах нового житлового будівництва збільшується порівняно з кварталами старої забудови та сягає 6-9, а в окремих випадках 12 га. При такому плануванні та забудові наших міст можливі та доцільні нові прийоми у рішеннях підземних мереж, що забезпечують здешевлення будівництва та покращення експлуатації. Мережі можуть і повинні укладатися не тільки вулицями, а й усередині кварталів по найкоротшій відстані, в найлегших умовах.

До складу підземного господарства сучасного міста входить велика кількість різноманітних мереж. До них відносяться:

Трубопроводи і канали:

водопроводи магістральні та розвідні, мережі каналізації господарсько-побутової, мережі каналізації зливової (водосток), мережі промислової каналізації, мережі дренажні, мережі теплопроводів, мережі газопроводів високого тиску, середнього тиску та низького тиску, бензопроводи, нафтопроводи, канали для відведення струмків та річок.

Кабелі:

силові високої напруги, так само, низької напруги, вуличного освітлення, транспортні, телефонні, телеграфні, радіоосвітлення, зв’язки відомчі, пожежної сигналізації.

Comments are closed.