Як правильно вибрати металопрофіль?

До вибору профнастилу необхідно підходити з усією відповідальністю. Навіть не дуже досвідчений покупець повинен знати особливості матеріалу для його купівлі. Металопрофіль застосовується для облицювання стін, зведення парканів, перекриття покрівель, тому його часто купують люди, далекі від будівництва. Щоб купити саме той будматеріал, який потрібен у кожній конкретній ситуації, потрібно знати його характеристики.

Універсальний металопрофіль та його маркування

Металевий профіль — це листи оцинкованого металу. Він широко застосовується у різних сферах будівництва. Тимчасові споруди, малі архітектурні форми, паркани, покриття не тільки будинків, але й альтанок, гаражів — для всього цього можна використовувати профнастил. Головна привабливість цього будматеріалу — його невисока ціна. Щоб не переплатити та придбати відповідний завданню профіль, потрібно знати, як його вибрати.

Перше, на що варто звернути увагу — маркування. У ньому прописується вид, призначення та основні характеристики. Класифікують 3 види металопрофілю, кожен із яких ділиться на 5 марок. Як приклад використовуємо профіль марки ПС8. Літери ПС означають, що листи призначені для облицювання стін. Це означає, що область використання матеріалу — вертикальні поверхні. 8 — глибина хвилі, у випадку металевого профілю трапецеподібної гофри. Чим більше число, тим жорсткіше лист. Високий показник говорить про те, що матеріал здатний протистояти інтенсивному зовнішньому механічному впливу.

Марка ПС8 має відмінні показники для зведення огорож, будівництва невеликих споруд. Але вона зовсім не підходить для покрівлі, навіть якщо це козирок біля входу до будинку. Покрівельний профіль цілком підходить для парканів. Однак він дорожче, й таке використання недоцільне.

Як вибрати матеріал за характеристиками

Перед тим, як купувати металевий профіль потрібно визначитися з тим, де він буде використовуватися і на який термін служби розраховує будівельник. Якщо планується, що споруда простоїть 15 років, немає сенсу купувати металопрофіль, термін служби якого 40 років.

При придбанні матеріалу потрібно звертати увагу на такі параметри:

  • Товщина листів — показник міцності. Діапазон його значення від 0,35 мм до 1 мм. Чим товщі лист, тим вони міцніші. При використанні для зведення паркану цілком можна застосувати листи товщиною від 0,40 мм до 0,45 мм. Але міцності цього матеріалу не вистачить для покрівлі. Для неї потрібно використовувати будматеріал товщиною від 0,55 мм до 0,70 мм. Такий профнастил міцніше, але дорожче;
  • Оцинкування — метал покритий шаром цинку для захисту від вологи. Для перекриття покрівлі необхідне значення цього показника бути не менше 225г / м², для паркану досить 190-225 г / м²;
  • Покриття полімером не відрізняється товщиною шару, але має різний вигляд. Глянцеву або матову поверхню відрізняє тільки естетичне навантаження.

Вартість профнастилу залежить від багатьох факторів. Але навіть у найвищій ціновій категорії будматеріал залишається цілком доступним.

Переходьте на сайт https://psm-profile.com.ua та обирайте матеріали під власні потреби, а менеджери компанії завжди дадуть корисні рекомендації перед купівлею.

Комментарии запрещены.