Ліжко для здорового сну: 4 прості секрети вибору спального місця

Міцний, повноцінний і здоровий сон – запорука гарного самопочуття, бадьорості й натхнення на цілий день. І ліжко з матрацом відіграє тут чи не найголовнішу роль, адже саме від цього залежить правильне положення і комфорт тіла під час сну.

Як дібрати ліжко з ортопедичним матрацом: 4 прості правила

1 – визначте правильну довжину

Довжина ліжка має бути мінімум на 10 см більша вашого зросту. Якщо ліжко двоспальне, орієнтуйтеся на зріст вищого партнера.

Стандартна довжина ліжок – 190 або 200 см, що не завжди підходить для високих людей зі зростом 190+. У такому разі, слід замовити ліжко індивідуально, аби користування ним справді було зручним.

2 – як визначитися з шириною?

Мінімальна стандартна ширина односпального ліжка – 80 см, двоспального – 140 см. Є ще така річ, як «півторамісні» ліжка – 120 см (для двох буде замало, скоріше для одного любителя спати на просторому ліжку). Під час вибору ширини орієнтуйтеся на:

  • габарити кімнати (чим менша площа, тим менше місця повинне займати ліжко, аби не заважати вільно ходити кімнатою);
  • вашу манеру спати (і манеру спати вашого партнера, якщо вас двоє). Хтось добре спить у позі солдатика, а комусь треба лягти морською зіркою чи побігати уві сні. Вам має бути не тісно, особливо разом, незалежно від того, як ви звикли спати. Чим більше простору, тим зручніше (якщо це не впирається у попередній пункт), тому беріть настільки широке ліжко, наскільки може вам дозволити площа кімнати.

3 – чи має значення висота ліжка?

У європейському інтер’єрі оптимальною висотою спального місця вважається та, за якої його поверхня трошки вища коліна. На такому ліжку зручно сидіти, з нього просто вставати, і лягати на нього теж легко.

У східному інтер’єрі ліжка, навпаки, низькі – 20-30 сантиметрів над рівнем підлоги. В американців, навпаки, прийнято спати на високих ліжках. У випадку з молодими людьми, усі варіанти будуть зручні, а от для літніх людей і дітей, все-таки, слід вибирати ліжка «європейського» зразка, інакше лягання і вставання з таких ліжок може бути для них незручним.

4 – ліжко з матрацом: разом чи окремо?

Нині ринок пропонує два однаково доступні варіанти: придбання ліжка з матрацом чи купівля окремо ліжка і окремо матраца.

Якщо вам до вподоби перший варіант, звертайте увагу на якість матраца, його наповнювачі та взагалі, наскільки він вам зручний. Як правило, виробники пропонують найбільш середньостатистичні та популярні варіанти, тому такі матраци мають середню жорсткість та витримують середньостатистичну вагу. Якщо вам підходять такі параметри, можете сміливо брати такі ліжка з ортопедичним матрацом, аби позбавити себе клопоту купівлі й добору їх окремо.

Якщо ваші параметри і потреби більш індивідуальні, і ви дуже прискіпливі до якості самого матраца (потрібна мультизональність, чи ви хочете основу з натурального латексу, приміром), варто купувати ліжко з матрацом, окремо.

Купити двоспальне ліжко з матрацом Каміла та інші популярні моделі за приємними цінами ви можете в магазині Soloha.

Комментарии запрещены.