В яких випадках не допоможе стабілізатор напруги?

Адже проводка, яка встановлена в будинках ще за часів колишнього СРСР, уже застаріла, адже нею оснащувалися житлові будинки в той час, коли ніхто уявлення не мав про комп’ютери, побутову електричну техніку та інші інновації сьогодення, і вже точно не знав, що вони будуть буквально в кожному будинку і у великій кількості. Багато рекомендацій щодо захисту сходяться у встановленні стабілізатора напруги. Однак, треба розуміти, що стабілізатор — не панацея, він не здатний вирішити всі проблеми з низькою і нестабільною напругою. У деяких випадках встановлення стабілізатора напруги навіть може суттєво посилить проблему. Якісний ефективний стабілізатор зможе захистити домашнє електричне обладнання від занадто великої і дуже маленької напруги в електромережі, але від короткочасного відключення електрики він не рятує, і від перешкод по нейтралі, як правило, теж не допомагає.

Однак хочеться оговорити деякі випадки, коли навіть установка стабілізатора не допомагає впоратися з існуючою проблемою перепадів і стрибків напруги.

Перш за все, мова йде про великий приватний сектор. Проводка там настільки зношена, що працює буквально впритул до реальних навантажень та стрибків, що в корені не повинно бути. Зношування системи в даному випадку пов’язане з тим, що в приватному секторі існує саме зовнішня і стара проводка, яка переважно під впливом опадів, перепадів температур і іншого, досить швидко зношується.

Результат пошуку зображень за запитом "стабілізатор напруги"

А вважаючи що і вона була встановлена кілька десітків років тому, ще в 20 столітті, то її стан є критичним. Крім того, багато власників приватних будинків почали розширювати їх межі, роблячи прибудови, що має на увазі збільшення і споживання електроенергії. Однак про безпеку в даному випадку і збільшення потужності стабілізатора, як раз, багато з таких домовласників забувають. Однак не тільки в ньому справа.

У міру зношування кабелю його потрібно міняти на новий, що допоможе створити добре джерело живлення всіх домашніх електричних приладів. Дуже часто люди самостійно, не маючи на те ніякого дозволу, втручаються в систему енергозабезпечення, підтвердженням чого стають дроти з різного металу і перетину, скорочення між собою. А потім всі дивуються, звідки беруться всі ці скачки і замикання. Саме тому необхідно буде змінювати вступний кабель, замінюючи його на більш потужний і надійний. Звичайно, далеко не кожен пересічний споживач зможе розібратися у всіх існуючих тонкощах цієї справи. Саме тому краще скористатися послугами справжнього професіонала, так би мовити, майстри своєї справи — електрика. Він виявить всі проблеми і порушення, які існують у будинку, допоможе знайти вірне рішення існуючої проблеми, придбати все необхідне, а також прокласти нову мережу. У будь-якому випадку без певного досвіду, вправності і знань не варто навіть і пробувати самим щось усунути, так як це дуже небезпечно в першу чергу для життя.

При цьому, слід враховувати, що який стабілізатор напруги вибрати — залежить від конкретної ситуації. Адже як було вищезазначено, не завжди він стане в нагоді. І іноді набагато краще усунути проблему (причину), ніж ставити стабілізатор (усувати наслідок).

Комментарии запрещены.